ВИНА
...
X

SANTA MARIA Merlot Legera 2013

Тъмно гранатов цвят - бистър и искрящ. Носът е средно интензивен, със сладки подправки, с нотки на месо и сини сливи в ликьор. Елегантно, средно тяло със сушени плодове и подправки в средно дългия финал.

8.90

X

SANTA MARIA Syrah Legera 2013

Цвят - красив, искрящ гранат. Развит нос с нотки на сушени листа и зелен орех. Леко до средно тяло със зрели танини и фин, пикантно нагарчащ финал.

8.90

X

SANTA MARIA Rubin GOLD 2013

Гранатов цвят с меки керемидени оттенъци. Фин нос с развитие - с нотки на кожа, месо, тютюн и сушени боровинки. Тялото е деликатно и гъвкаво с добре запазени аромати, повтарящи носа и дълъг, благороден финал.

11.90

X

SANTA MARIA CABERNET SAUVIGNON, MERLOT & SYRAH 2012

Красив тъмно рубинен цвят с меки оттенъци. Благороден нос с развити нотки на тютюн, кожа, сладки подправки и сушена арония. Средно до плътно тяло със зрели велурени танини и елегантен, дълъг финал със спомен за кожа и подправки.

15.90

X

SANTA MARIA MERLOT LIMITED 2012

Жив, интензивен тъмно гранатов цвят с керемидени оттенъци. Сложен нос с развит букет, в който се долавят билки, сухи цветя, землисти нотки, вишновка и печени сини сливи с карамел. Средно тяло, стопено и гладко със зрели, кадифени танини и суховат завършек. В добра кондиция за пиене в момента.

15.90

X

SANTA MARIA CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT, MERLOT 2012

Красив рубинен цвят с меки оттенъци. Носът е доминиран от трансформирани дъбови аромати - петрол, газ, опушено дърво и пръст (земя). Средно, обемно и сочно тяло със свежи горски плодове и землисти акценти на финала.

15.90

X

SANTA MARIA Sauvignon Blanc Gold 2015

Бистър, сламесто жълт цвят с гланц и леки зелени оттенъци. Носът е с тропически характер на зрели жълти плодове - пъпеш, папая, личи и леко тревисти нотки. Ароматно и свежо, сочно и плътно в устата с дълъг, леко пикантен финал и спомен за бял касис и мушкато.

11.90

X

SANTA MARIA Chardonnay Legera 2015

Бледо златист цвят със зелени отблясъци. Деликатен нос със сладка ванилия, цитрусов плод и английски бонбон (тофи). Средно, стегнато и гъвкаво тяло със садък, карамелено-соленоват завършек.

8.90

X

SANTA MARIA Chardonnay Gold 2013

Искрящ, красив златисто лимонен цвят с красиви зеленикави оттенъци. Носът е атрактивен, пикантен, доминиран от карамелено-опушени нотки, ванилия и меки, зрели жълти тропически плодве (папая, банан, маракуя). Сочно, сладко и хармонично с пикантно с леко минерален, опушен и сладостно-пикантен финал.

9.90

X

SANTA MARIA Chardonnay Barrique 2013

Вино от сорта шардоне, ферментирало в дъбови бъчви. Отличава се със сламено жълт цвят и със зелени оттенъци. Фин плодов аромат на праскова, ванилия, нежен аромат на масло. Вкусът му е плътен, дори мощен, но добре балансиран.

24.90

X

SANTA MARIA ROSE 2014

Нежен, много светъл оранжево-розов цвят. Сложен нос със сочни акценти на розов грейпфрут, землисти нотки и билки. Елегантно, стегнато тяло с добра свежест и деликатна, пикантна горчивина на финала.

19.90

X

SANTA MARIA Rose Classic 2014

Искрящ, светло ягодов цвят с леки оранжеви нотки. Съблазнителен нос с нотки на билки и карамел, червени плодове и подправки. Сочно и заоблено с елегантен финал.

11.90

X

SANTA MARIA Rose Glasses 2014 750ml

Красив, ягодово розов цвят. Бонбонен нос с атрактивни нотки на конфитюр от ягоди, крамел с кафе и масло. Свежо, с леко до средно тяло, заоблено и сладко с фин, билков финал.

8.90

Вината с марка „САНТА МАРИА“ се произвеждат от собствени лозови масиви, намиращи се по южните склонове на Сакар планина около Свиленград. Лозята са разделени на масиви за червени и бели сортове. Уникалните климатични условия, силната структура на почвата в комбинация с техниките на отглеждане, насочени към получаване на най-добрите фито-санитарни състояния на гроздето и контролирания добив на декар, позволяват на нашите вина да имат максимално изразена комбинация на тероар –лоза.